Veseli me, da je Kmetija Pavlovič med prvimi prejemniki certifikata Belokranjsko

 

To, da smo na pravi poti in da delamo odlično že dokazujejo naši kupci, številne slovenske šole, priznane gostilne, trgovski partnerji in drugi. 

Certifikat Belokranjsko pa nam predstavlja nekaj drugega. Je to o čemer že dolgo govorim – o povezovanju ponudnikov. Smo del mozaika prvih prejemnikov, lokalnih ponudnikov, ki želimo nastpati skupaj, se podpirati in širiti blagovno znamko Belokranjsko izzven naših regionalnih meja.

Morda tega niste vedeli, ampak že pred znamko Belokranjsko sem z malinovim vinom in domačimi marmeladami sodeloval pri projektu Dobrote Dolenjske (kakšnih 5 let nazaj).

Zdaj pa je naša zgodba bogatejša za to posebno priznanje, da je v naše delo vseskozi vpletena belokranjska kakovost, marljivost, zanesljivost in pristnost. 

Menim, da je ta projekt Kolektivna blagovna znamka Belokranjsko zelo velik plus, da smo lokalni ponudiki še bolj vidni in povezani. Certifikat belokranjsko je tudi zaveza pristnosti, ki jo zagotavljamo srčni in gostoljubni ljudje iz mistične dežele ob reki Kolpi.

Ocenjevanje je potekalo v sklopu LAS projekta “Kolektivna blagovna znamka destinacije Bela krajina”.

 

Seveda pod budnim očesom strokovne komisije v sestavi prof. dr. Janeze Bogataja ter Francija Jezerška in Mojce Polak. Z prof. dr. Bogatajem sva se spoznala že nekaj časa nazaj in že takrat je bilo govora o tem, da bi se bilo smiselno povezati.

 

Kolektivne blagovne znamke (KBZ) so v zadnjih desetih letih postale pomembno orodje razvoja podeželja v pametne ruralne destinacije s kreativnimi in uspešnimi ponudniki ter povezovalci, najpogosteje destinacijskimi organizacijami.

Podelitev certifikata Belokranjsko (KZB) Kmetiji Pavlovič za malinov sirup, malinovo vino in malinovo peneče vino

 

17. aprila 2023 je v Metliki potekala zaključna prireditev projekta Kolektivna blagovna znamka destinacije Bela krajina, poimenovana Belokranjsko. Ponudniki smo prejeli certifikate za izdelke, ki so bili pozitivno ocenjeni.

Certifikat je za svoje izdelke prejelo 38 ponudnikov, ki imajo v svoji ponudbi 97 izdelkov in jedi. Tako je, med njimi tudi naša malenkost. Žal pa takrat nisem utegnil osebno prevzeti certifikata, me je pa na predstavitvenem prostoru pred metliškim gradom takrat zastopal moj sin. 

Predstavitveni prostor si je Kmetija Pavlovič delila z Dušanom Badovincem, ki ustvarja zgodbo Zlati ghee in je prav tako prejemnik certifikata Belokranjsko. Skupaj z njim pa smo ustvarili eno in edino kombinacijo čarobnosti Zlatega Ghee-ja in svežega domačega jagodičevja iz naše kmetije. Spoznajte BerryGhee, ki je med Dušanovimi nagrajenimi izdelki s certifikatom Belokranjsko. Če tako pogledamo smo verjetno edini ponudnik, ki ima pravzaprav nagrajene 4 produkte. 😉

H2: Kaj sploh predstavlja kolektivna blagovna znamka Belokranjsko (KBZ)? 

 

Predstavlja predvsem izvrstno, sonaravno pridelano, predelna, izdelano ali ponujeno lokalno ponudbo iz destinacije Bela krajina. Ta pa predstavlja certificirano ponudbo pridelkov, živilskih in rokodelskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način. Kot jih je odobrila posebna strokovna komisija.

 

Certifikat kakovosti se uporablja za označevanje izdelkov, storitev in ponudnikov, ki so pridobili pravico do uporabe KBZ Belokranjsko / Bela krajina finest.

 

Z vzpostavitvijo sistema certificiranja je poleg povezanosti med lokalnimi ponudniki pomemben vidik tudi zagotavljanja kakovosti izdelkov, prepoznavnost belokranjske kulinarike, rokodelstva in lokalne samooskrbe.

Več o projketu pa TUKAJ.

Klikni za nakup:

Malinovo PENEČE vino 0,75l – MALINA

25,00

Malinovo vino buteljka 0,50l – MALINO

15,00

DOMAČI Malinov sirup – MALINOVEC 0,75L

7,50