Pokličite nas 040 722 000

O kmetiji

Smo družinska kmetija iz Metlike oz. natančneje iz Križevske vasi. Prvi koraki dejavnosti segajo v začetek 90-tih. Naša dejavnost je sestavljena iz lastne proizvodnje, prodaje na malo in na debelo z lastno dostavo večjim kupcem.

Proizvodnja na kmetiji je specializirana na integrirano pridelavo zelenjave v pokritih prostorih in na prostem. Stremimo za tem, da bi kupcem ponudili čim bolj zdrave pridelke z visoko biološko vrednostjo hranil in polnega okusa. Približno tretjina površin je pokritih s plastenjaki, poslužujemo pa se še pokrivanja v zgodnje spomladanskem in pozno jesenskem času določenih vrtnin s prekrivkami.

V plastenjakih nam zorijo tudi jagode. Zadnja leta smo se na Kmetiji preusmerili predvsem v vzgojo jagodičevja.

Imamo tudi nasad aronije, rdečega ribeza, jagod in malin.

V letu 2013 smo še registrirali dopolnilno dejavnost za kuhanje marmelad, sokov in priprave čajev.

Posebnost naše KMETIJE – Malinovo vino

V letu 2014 smo pričeli tudi z predelavo malinovega vina, ki je narejeno po klasični metodi najvišjih kakovostnih vin. Malinovo vino je zelo bogato z antioksidanti in vitamini. Prileže se predvsem ob sladici in tudi pri različnih jedeh. Zelo je aromatično in polnega okusa, da še nekaj časa po zaužitju uživamo po okusu malin v ustih. Malinovo vino znižuje krvni sladkor in uspešno deluje kot zaščita pred virusi. Poleg tega pa človeka napolni z energijo in s svojim vonjem pomirjajo celoten organizem. Vsebuje 13% alc. in ga je najbolje servirati pri 10 °C.

Marmelade

Marmelade izdelane po starem tradicionalnem receptu družine Pavlovič. Marmelade kuhamo izključno iz lastne pridelave sadja oz jagodičevja. Za gostilo uporabljamo AGAR AGAR – izvleček iz najbolj čiste morske alge.

  • Jagodna marmelada – sestavine jagode, sladkor, Agar, limona. Sadni delež min. 65%
  • Malinova marmelada – sestavine maline, sladkor, Agar. Sadni delež min. 75%
  • Aronijeva marmelada – sestavine aronija, sladkor, Agar. Sadni delež min. 65%
  • Mix malina+aronija – sestavine maline, aronija, sladkor, Agar. Sadni delež min. 75%
  • Mix malina+aronija+rd.ribez – sestavine maline, aronija, rd. ribez sladkor, Agar. Sadni delež min. 75%
  • Marmelada Rd. ribez – sestavine rd. ribez, sladkor, Agar. Sadni delež min. 75%