Malinovo vino buteljka 0,50l – MALINO

15,00

Malinovo vino v buteljčni izdaji je edinstveno. Narejeno iz domačih malin in s certifikatom Belokranjsko. Pavlovičevo malinovo vino je znano po svojem močnem in aromatičnem okusu.

Prileže se predvsem ob sladici in tudi pri različnih jedeh. Je tako polnega okusa, da še nekaj časa po zaužitju uživamo v okusu malin. Maline znižujejo krvni sladkor in uspešno delujejo kot zaščita pred virusi. Poleg tega pa človeka napolni z energijo in s svojim vonjem pomirja celoten organizem. 

 

Malino… Malino je postaven, možat,… rahlo nadut, a vseeno sladek, kot znajo biti sladki mestni zapeljivci. Nekje smo celo slišali, da so ga dekleta poimenovala; “Malinovec, ki je odrasel.

 

Vsebuje 13,5% alc. in ga je najbolje servirati pri 10°C.

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Karton 6 kom

Opis

Malinovo vino buteljka – MALINO


Malinovo vino je narejeno iz malin in je priljubljena pijača med ljubitelji sadnih vin. Pavlovičevo malinovo vino je znano po svojem močnem in aromatičnem okusu, ki se odlično poda k sladicam, pa tudi k različnim slanim jedem.

 

Malinovo vino je razširjeno po svetu, vendar ni tako znano in pogosto kot nekatere druge vrste vina. Malinovo vino se prideluje iz malin in je običajno sladko in sadno. Lahko se uporablja kot aperitiv, za pripravo koktajlov ali kot sladica, na primer ob sladoledu ali čokoladnih desertih.

 

Maline, ki so glavna sestavina malinovega vina, so bogate z vitamini, minerali in antioksidanti. Vino iz malin je zato nekakšna alternativa drugim alkoholnim pijačam, saj lahko koristi našemu telesu na več načinov. Maline lahko znižujejo raven krvnega sladkorja in pomagajo zaščititi telo pred škodljivimi virusi.

Malinovo vino Kmetije Pavlovič vsebuje 13,5% alkohola in ga je najbolje postreči hladnega, pri temperaturi okoli 10°C. S hladno temperaturo se lahko popolnoma razvijejo okus in vonj vina. Poleg tega pa lahko vonj malinovega vina deluje pomirjujoče na celotno telo in tako prispeva k sprostitvi in dobremu počutju.

 

Čeprav malinovo vino vsebuje alkohol, ga lahko uživamo zmerno in s tem ohranjamo koristne učinke, ki jih ponuja. Vino iz malin je odličen način, da uživamo v okusu in koristih malin, hkrati pa uživamo v sproščujočem učinku vonja in krepitvi energije, ki jo ponuja.

Malinovo vino in kulinarika

 

Malinovo vino ali vino iz malin je običajno sladko in aromatično, zato se dobro ujema s sladkimi in sadnimi jedmi. Vendar pa ga lahko postrežemo tudi k nekaterim slanim jedem. Vino iz malin bi se lahko lepo podalo k mesnim jedem, kot so pečenka, svinjski ali piščančji file, saj njegova sladkost lahko uravnoteži slanost in začinjenost mesa. 

 

Poleg tega bi lahko malinovo vino postregli tudi k različnim sirom in predjedem, ki vsebujejo sadne sestavine, kot so npr. fige ali marelice. Vino iz malin bi lahko dopolnjevalo tudi jedi z začimbami, kot so ingver, cimet ali klinčki, saj lahko njegova aromatičnost okrepi okuse in vonjave teh začimb. 

H katerim jedem še posebej paše malinovo vino?

 

Malinovo vino se lahko dobro poda k različnim jedem, odvisno od okusnih preferenc in stila vina. Kot splošno pravilo velja, da se malinovo vino dobro poda k lahkim in svežim jedem, ki imajo nekoliko kislega ali sladkega okusa, da izboljšajo njegov okus in poudarijo arome malin.

 

Tukaj je nekaj primerov jedi, ki bi se lahko dobro podale k malinovemu vinu:

 

→ Sveže sadje, kot so jagode, borovnice, maline in melona

→ Sadne solate z malinami, ki vsebujejo tudi kisle sestavine, kot so citrusi ali grenivke

→ Predjedi, kot so sirne plošče z rahlo kislimi siri, kot sta kozji sir ali feta, ter z oreščki ali suhim sadjem

→ Ribe in morski sadeži, kot so losos, skuša, škampi ali ostrige, ki se običajno servirajo s kislimi ali sadnimi omakami

→ Perutnina, kot so piščančja prsa z malinovo omako ali račje prsi z malinovo glazuro

→ Solate z zelišči, kot sta meta ali bazilika, ter s svežimi malinami

→ Sladice, kot so sveže jagodne torte, sadne pite ali kremne sladice z malinami

 

Več o zdravilnih lastnostih malin v zapisu TUKAJ.

Dodatne informacije

Teža 1,05 kg