Malinovo PENEČE vino 0,75l – MALINA

25,00

VALENTINOVA AKCIJA 

Malinovo PENEČE vino iz malin je ena od različic malinovega vina, ki se proizvaja s postopkom, imenovanim “metoda šampanjca”. Ta postopek vključuje fermentacijo vina v steklenici, kar ustvarja mehurčke in daje vinu penasto teksturo. Malinovo peneče vino se ponaša s certifikatom Belokranjsko.

Prileže se predvsem ob sladici in tudi pri različnih slanih jedeh. Malinovo peneče vino je izjemno aromatičnega in polnega okusa, da še nekaj časa po zaužitju uživamo po okusu malin.

 

Malina… Lahko bi ji rekli, da je posebno dekle. Ampak ji ne bomo. Nežno te zapelje in te ne izpusti iz svojega objema. Rada klepeta. Še najraje v družbi prijateljic, s katerimi se skupaj odpravijo zapeljevati moške…

 

 Vsebuje 12% alc. in jo je najbolje servirati pri 10°C.

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Opis

Malinovo PENEČE vino – MALINA


Malinovo peneče vino je ena izmed različic malinovega vina, ki se proizvaja s postopkom, imenovanim “metoda šampanjca”. Ta postopek vključuje fermentacijo vina v steklenici, kar ustvarja mehurčke in daje vinu znano penasto teksturo.

 

Malinovo peneče vino ali peneče vino iz malin se lahko uporablja kot aperitiv ali spremljavo lahkih jedi, kot so ribe, perutnina ali solate. Ima sladko ali suho okusno profiliranje, ki je odvisno od dodane sladkobe in stopnje fermentacije.

Podobno kot malinovo vino, tudi peneče vino iz malin ni tako razširjeno kot druge vrste penečega vina. Ga pa lahko najde v nekaterih specializiranih prodajalnah vina ali na spletu.

 

Malino peneče vino tudi kot izvirno darilo

Malinovo peneče vino lahko podariš nekomu, ki uživa v malinah ali peninah. Lahko bi bilo tudi čudovito izvirno darilo za posebne priložnosti, kot so rojstni dnevi, obletnice, poroke ali novo leto. Prav tako bi bilo lahko lepo slovensko darilo za ljubitelje penečega vina ali eksotičnih okusov.

Malinovo peneče vino in kulinarika

 

Malinovo peneče vino se lahko dobro poda k lahkim in svežim jedem, ki imajo nekoliko kislega ali sladkega okusa, da izboljšajo njegov okus in poudarijo arome malin. 

Malinovo vino se lahko dobro poda k različnim jedem, odvisno od okusnih preferenc in stila vina. Kot splošno pravilo velja, da se malinovo vino dobro poda k lahkim in svežim jedem, ki imajo nekoliko kislega ali sladkega okusa, da izboljšajo njegov okus in poudarijo arome malin.

 

Tukaj je nekaj primerov jedi, ki bi se lahko dobro podale k malinovemu vinu:

 

→ Sveže sadje, kot so jagode, borovnice, maline in melona

→ Sadne solate z malinami, ki vsebujejo tudi kisle sestavine, kot so citrusi ali grenivke

→ Ribje jedi, kot so losos ali postrv, ki se običajno servirajo s kislimi ali sadnimi omakami

→ Solate z zelišči, kot sta meta ali bazilika, ter s svežimi malinami

→ Zelo lahke predjedi, kot so morski sadeži, škampi ali ostrige, ki so pogosto začinjene s citrusi ali kislimi sestavinami

 

→ Malinovo peneče vino bi se lahko dobro podalo tudi k nekaterim sladicam, kot so sveže jagodne torte, sadne pite ali kremne sladice z malinami. Pomembno pa je, da jedi ne bi bile preveč sladke, saj bi lahko prekrižale okus vina.

Več o zdravilnih lastnostih malin v zapisu TUKAJ.

Dodatne informacije

Teža 1,5 kg